Hondentraining Zeeland is van start gegaan in 2020. Wij onderscheiden ons van andere hondenscholen daar wij lesgeven zonder te streven naar winst. In dit kader hebben wij gekozen om een Stichting op te richten. Onze vaste instructeurs zijn in het bezit van een Kynologisch Instructeur diploma.


Een goede samenwerking begint bij een goede band tussen baas en hond. Die band ontstaat niet zomaar, daar moet door beide aan gewerkt/getraind worden. Deze band moet een “leven” lang onderhouden worden.

Bij het trainen met uw hond is een stukje begeleiding altijd prettig en dit bieden wij graag aan bij Hondentraining Zeeland. Met veel plezier wordt er op het trainingsterrein geoefend. Dit kunt u thuis voortzetten. Tijdens de lessen kunnen alle vragen gesteld worden waar u bij het trainen tegenaan loopt.

Na het volgen van een cursus samen met uw hond, heeft u een beter inzicht in uw eigen gedrag en het effect hiervan op uw hond, zodat u op een prettige manier kunt samenleven en samenwerken.

Ook als u al eerder honden heeft gehad, opgevoed en/of getraind, merkt u dat de begeleiding van een instructeur tot vele nieuwe inzichten kan leiden.


We hopen u te mogen begroeten tijdens onze lessen!

Hieronder in het kort uitleg over de verschillende cursussen die op dit moment gepland staan. Uitgebreidere informatie vindt u gespecificeerd per cursus.

Puppycursus


Pups hebben de minimale leeftijd van 9 weken wanneer zij mogen deelnemen aan de cursus. Elke pup heeft eigen aandachtspunten in de socialisatie en hier zullen wij combinatie gericht op ingaan.

There are no images in the gallery.

 

Basis cursus

Aan de Basis cursus kunnen honden vanaf 4/5 maanden oud deelnemen, deze cursus is ook zeer geschikt voor honden die vanuit een ander land hier naartoe zijn verhuisd en qua leeftijd niet meer passen in de puppycursus.
Bij de Basis cursus ligt de nadruk op het ontwikkelen van een goede relatie tussen baas en hond. 

Naast een goede band is het belangrijk dat u op een duidelijke en consequente wijze laat zien wie de leiding heeft. Het is de leider (dus de baas) die de grenzen bepaalt en vastlegt. Duidelijkheid en consequent leiderschap van u op een positieve manier, zonder dwang en/of fysieke straf, is in deze leeftijdsfase zeer zeker van belang. Het aanleren van verschillende opvoedingsoefeningen staat in deze cursus centraal.

 

EG-1

Aan de EG-1 cursus kunnen honden deelnemen die de Basis Cursus door middel van een aftekenkaart met goed gevolg hebben afgerond. Het is de eerste fase van Elementaire Gehoorzaamheid.Bij deze cursus ligt de nadruk op een goede relatie tussen baas en hond, je traint verder met je hond, die zeker nog niet uitgeleerd is.
Duidelijkheid en consequent leiderschap van u op een positieve manier, zonder dwang en/of fysieke straf, is in alle leeftijdsfases zeer van belang. Het aanleren van verschillende uitgebreidere oefeningen staat in deze cursus centraal.

 

EG-2

In de EG-2 cursus wordt hetgeen geleerd is in de EG-1 cursus verder uitgebreid en er worden nieuwe oefeningen geïntroduceerd zoals bijv. de horde springen en de vak oefening.

Op een leuke en afwisselende manier leert u deze oefeningen te integreren in uw dagelijks leven, vanuit respect. Voor honden is het heel fijn om te weten waar hij/zij aan toe is en dat geeft zelfvertrouwen en maakt dat u een blije hond heeft die graag met u samenwerkt.

 

VEG-1

Wat ga ik doen bij een VEG-1 cursus? VEG is het vervolg op EG, Voortgezet Elementaire Gehoorzaamheid. Er komen nieuwe oefeningen bij zoals het los volgen wat een hele uitdaging kan zijn. Je leert deze oefeningen op een leuke en afwisselende manier, tijdens de les, met aandacht voor de ontwikkeling van je hond. Elke hond ontwikkelt zich in een ander tempo, net als de baas. Je traint naar het hoogst mogelijke doel van de oefening en dat geeft zelfvertrouwen en maakt dat je graag samen traint met je hond.

 

VEG-2

VEG- 2 is het aansluitende programma op VEG-1, in deze cursus VEG-2 worden de oefeningen nog verder uitgebreid en zal er, afhankelijk van de combinatie, gewerkt worden met passende oefeningen.

 

Sport en Spel

 

Geschikt voor honden met een minimale leeftijd van 1 jaar, die de Basiscursus hebben doorlopen.

(in de winterperiode zal deze les niet worden gegeven)

De op-en afbouw van het parcours is een gezamenlijke actievan de deeelnemers en instructie

De les duurt gemiddeld 60 minuten, afhankelijk van de groepsgrootte

 

Speur & Spel

 

Afhankelijk van de opgave zal de les overdag of in de avond worden gegeven, het jaargetijde is ook mede bepalend.

De les duurt gemiddeld 60 tot 90 minuten, groepsgrootte en niveau spelen hierbij een rol

Voor de les dienen verschillende materialen meegenomen te worden, dit zal voor aanvang van de eerste praktijkles tijdens 

een uitlegmoment worden besproken

 

Hoopers

De cursus Hoopers is een vorm van activiteit met verschillende elementen die alle over de grond plaats vinden.

Geschikt voor jong en oud (zowel bij mens als dier).

De op-en afbouw van het parcours is een gezamenlijke actie van de deeelnemers en instructie

De les duurt gemiddeld 60 minuten, afhankelijk van de groepsgrootte.