Waarom is een EG-1 cursus verstandig en ook heel leuk?

Aan de EG-1 cursus kunnen honden deelnemen die de Basis Cursus doormiddel van een aftekenkaart met goed gevolg hebben afgerond. In deze cursus wordt hetgeen geleerd is in de Basis cursus verder uitgebreid en vandaar dat het volgen van de Basis cursus voor het deelnemen aan deze cursus een vereiste is. Het is Elementaire Gehoorzaamheid.

Een goede samenwerking begint bij een goede band tussen baas en hond. Die band ontstaat niet zomaar, daar moet door beide aan gewerkt/ getraind worden. Het is zal nooit vanzelfsprekend zijn, deze band moet een “leven” lang onderhouden worden.

Bij de EG-1 cursus ligt de nadruk op een goede relatie tussen baas en hond, het vormen van een goede (samenwerkende) combinatie in de verschillende oefeningen. Je traint verder in deze belangrijke fase van je jonge hond die zeker nog niet uitgeleerd is. Tevens zullen er nieuwe oefeningen bijkomen zoals bijv. de apport oefening.

Duidelijkheid en consequent leiderschap van u op een positieve manier, zonder dwang en/of fysieke straf is in deze leeftijdsperiode nog steeds zeer van belang. Het aanleren van verschillende uitgebreidere oefeningen staat in deze cursus centraal.

EG-1 cursus:

Wij werken met het “aandacht principe”, waarin de baas gebruik maakt van de interesse van de hond in een snoepje of speeltje. Zo wordt natuurlijk gedrag benut om de hond op een positieve manier te trainen en de oefeningen aan te leren. Door in groepsverband te trainen, wordt het sociaal omgaan met elkaar direct verwerkt in de training. De oefeningen worden op een afwisselende manier gebracht met spel elementen tussendoor.

Tijdens de EG-1 cursus leert u op een positieve manier het aanleren van verschillende (nieuwe) opvoedingsoefeningen die centraal staan in deze cursus. U leert samen onder andere de volgende oefeningen:

  • Zit- Blijf en Af-Blijf oefening voor een langere tijd en op grotere afstand
  • Volgen zonder trekken met verschillende bochten
  • Door de tunnel en over de plank lopen
  • Vooruit sturen en hier komen
  • Apport oefening; het vast houden en loslaten van voorwerp op commando
  • In te spelen op zijn/haar gedrag tijdens de puberale fase….
  • en vele andere oefeningen!

 

De EG-1 bestaat uit +/- 10 praktijklessen van 60 minuten. Wanneer deze cursus goed wordt afgesloten kunt u inschrijven voor de volgende cursus, de EG-2 cursus wat in deze opgroeifase van de hond wel verstandig en leerzaam is. Indien u vragen heeft over de EG-1 cursus of als u meer informatie wenst, neemt u dan contact met ons op. Klik hier voor het aanmeldformulier.