Sport en Spel cursus

Aan de Sport en Spel cursus kunnen honden vanaf 12 maanden oud deelnemen. Dit is vanwege de fysieke belasting op de botten en spieren. Voor zware en HD-gevoelige honden worden deze trainingen afgeraden omdat het te belastend kan zijn.

Het is een voordeel als u met de hond al meerdere gehoorzaamheidscursussen heeft gevolgd, de basis van gehoorzaamheid is wel een vereiste voor deze cursus. Dit omdat er zonder lijn gewerkt zal worden met de hond. Samenwerking als combinatie is zeer van belang in deze cursus.

Een goede samenwerking begint bij een goede band tussen baas en hond. Die band ontstaat niet zomaar, daar moet door beide aan gewerkt/ getraind worden. Het is zal nooit vanzelfsprekend zijn, deze band moet een “leven” lang onderhouden worden.

Waarom de Sport en Spel cursus volgen?

Sport en Spel zou u als volgt kunnen samenvatten: de hond weten te motiveren hindernissen (toestellen) te nemen door te springen, gecontroleerd er over lopen en/of er door te gaan en dit op aanwijzingen van de eigenaar, die door middel van commando’s en lichaamstaal de hond ondersteunt en onder andere bepaalt in welke volgorde de toestellen moeten worden genomen. Maar behendigheid is ook:

  • plezier hebben met je viervoeter
  • spelenderwijs het appèl verhogen
  • je hond beter leren begrijpen/aanvoelen
  • en als jij dat wilt, een fijne sport

Het is actieve cursus voor zowel de hond als de baas. Tijdens les wordt er naartoe gewerkt dat u samen met uw hond als combinatie een parcours kan lopen met daarin verschillende toestellen zoals bijv. de hoogte sprong, een breedte sprong, over het A-schut, door de tunnel en bijv. de de kattenloop en de wip.

Wij werken met het “aandacht principe”, waarin de baas gebruik maakt van de interesse van de hond in een snoepje of speeltje. Zo wordt natuurlijk gedrag benut om de hond op een positieve manier te trainen en de oefeningen aan te leren. De oefeningen/ hindernissen worden op een afwisselende manier gebracht met spel elementen tussendoor. De opbouw in de trainingen bestaat vooral uit het aan leren van deze verschillende toestellen.

De Sport en Spel cursus bestaat uit 10 lessen van ongeveer 60 minuten. Wat eerder aanwezig is altijd wel gewenst dit i.v.m. de opbouw van de verscheidene toestellen. Wanneer het cursusblok wordt afgerond kunt u zich altijd voor het volgende blok aanmelden.

De cursus wordt tijdens de winterperiode niet gegeven i.v.m. de weersomstandigheden in deze tijd van het jaar die het terrein dan snel ongeschikt maken. Wanneer terrein geschikt is bekijken wij de mogelijkheden.

Klik hier voor het aanmeldformulier voor deze cursus.