Wat ga ik doen bij een VEG-1 cursus?

VEG is het vervolg op EG, Voortgezet Elementaire Gehoorzaamheid. Bij VEG-1 cursus kunnen honden deelnemen die de EG-2 cursus met goed gevolg hebben afgerond. In deze cursus wordt hetgeen geleerd is in de EG cursussen verder uitgebreid en er worden nieuwe oefeningen geïntroduceerd.

Bij VEG-1 cursus gaan we voor een goede samenwerking. Daar moet door beide aan gewerkt/getraind worden. Je traint verder in een leeftijdsfase waar de hond nog zeker niet uitgeleerd is. Er komen nieuwe oefeningen bij, zoals het los volgen, wat een hele uitdaging kan zijn. De al bekende oefeningen zullen in deze cursus weer een tikje uitgebreider en moeilijker worden.

Op een leuke en afwisselende manier leert u deze oefeningen tijdens de les met aandacht voor de ontwikkeling van de hond. Elke hond ontwikkelt in een ander tempo, net als de baas. Je traint naar het hoogst mogelijke doel van de oefening en dat geeft zelfvertrouwen en maakt dat u graag samen traint met uw hond.

Het aanleren van verschillende uitgebreidere oefeningen en enkele nieuwe oefeningen staat in deze cursus centraal, het inzicht in het gedrag van uzelf en het effect op de hond wordt steeds zichtbaarder.

VEG-1 cursus:

Wij werken met het “aandacht principe”, waarin de baas gebruik maakt van de interesse van de hond in een snoepje of speeltje. Zo wordt natuurlijk gedrag benut om de hond op een positieve manier te trainen en de oefeningen aan te leren. Door in groepsverband te trainen, wordt het sociaal omgaan met elkaar direct verwerkt in de training. De oefeningen worden op een afwisselende manier gebracht met spel elementen tussendoor.

Tijdens deze cursus traint u op een positieve manier met de trainingsoefeningen.

  • Zit- Blijf en Af- Blijf voor een langere tijd en op grotere afstand, los
  • Vooruit sturen op ‘hoger’ niveau
  • Vlak Apport; met opgooien en terug brengen
  • Los volgen
  • Vak oefening
  • Door de tunnel, over de plank lopen en de horde springen
  • en vele andere oefeningen komen terug naar voren

De VEG-1 bestaat uit +/- 9 praktijklessen van 60 minuten. Klik hier voor het aanmeldformulier. Wanneer deze cursus met goed gevolg wordt afgerond kunt u inschrijven voor de volgende cursus, de VEG-2 cursus.