Wat ga ik doen bij een VEG-2 cursus?

VEG-2 is het aansluitende vervolgprogramma op VEG-1, Voortgezet Elementaire Gehoorzaamheid deel 2. Bij VEG-2 cursus kunnen honden deelnemen die de VEG-1 cursus goed hebben afgerond doormiddel van een aftekenkaart. In deze cursus wordt er verder uitgebreid op de oefeningen en zal er afhankelijk van de combinaties/ groep ingegaan worden op nieuwe vaardigheden.

Je traint verder in een leeftijdsfase waar de hond zeker niet uitgeleerd is en goed onder appèl staat. Oefeningen als los volgen gaat u vaker al wat beter af, maar kan met nieuwe prikkels toch een hele uitdaging blijken. Op een leuke en afwisselende manier gaan we dit tijdens deze cursus verder trainen en afhankelijk per combinatie zal er ingegaan worden op nieuwe oefen mogelijkheden.

 

VEG-2 cursus:

Wij werken met het “aandacht principe”, waarin de baas gebruik maakt van de interesse van de hond in een snoepje of speeltje. Zo wordt natuurlijk gedrag benut om de hond op een positieve manier te trainen en de oefeningen aan te leren. Door in groepsverband te trainen, wordt het sociaal omgaan met elkaar direct verwerkt in de training. De oefeningen worden op een afwisselende manier gebracht met spel elementen tussendoor.

Tijdens deze cursus traint u op een positieve manier de volgende oefeningen:

  • Af- en blijf voor een langere tijd uit zicht
  • Om voorwerp heen sturen
  • Los volgen met prikkels
  • De basis stappen van voorwerp verwijzen
  • en vele andere oefeningen komen terug met een net wat hoger doel dan bij VEG-1

 

De VEG-2 bestaat uit +/- 9 praktijklessen van 60 minuten. Indien u vragen heeft over de VEG-2 cursus of als u meer informatie wenst, neemt u dan contact met ons op. Klik hier voor het aanmeldformulier.

 

Wanneer deze cursus goed wordt afgesloten middels een klein examen kunt u inschrijven voor de vervolgcursus. Wij hopen u na deze cursus terug te zien voor het mogelijke vervolg niveau of in een andere discipline. Tot snel!