Waarom is een Basis cursus zo belangrijk?

Aan de Basis cursus kunnen honden vanaf 4/5 maanden oud deelnemen. Het is een voordeel als u met de hond de puppycursus al heeft gevolgd, het is geen vereiste. In de Basis cursus wordt hetgeen geleerd is in de Puppy-cursus verder uitgebreid.
De cursus is ook heel leerzaam voor honden die vanuit een ander land hier naartoe verhuisd zijn en qua leeftijd niet meer passen in de puppycursus.

Een goede samenwerking begint bij een goede band tussen baas en hond. Die band ontstaat niet zomaar, daar moet door beide aan gewerkt/ getraind worden. Het  zal nooit vanzelfsprekend zijn, deze band moet een “leven” lang onderhouden worden.

Bij de Basis cursus ligt de nadruk op een goede relatie tussen baas en hond. Het creëren en onderhouden van een goede band tussen baas en hond, het vormen van een goede (samenwerkende) combinatie.

Naast een goede band is het belangrijk dat u op een duidelijke en consequente wijze laat zien wie de leiding geeft. Het is de leider (dus de baas) die de grenzen bepaalt en vastlegt. Duidelijkheid en consequent leiderschap van u op een positieve manier, zonder dwang en/of fysieke straf is in deze leeftijdsperiode zeer zeker van belang. Het aanleren van verschillende opvoedingsoefeningen staat in deze cursus centraal.

Basis cursus:

Wij werken met het “aandacht principe”, waarin de baas gebruik maakt van de interesse van de hond in een snoepje of speeltje. Zo wordt natuurlijk gedrag benut om de hond op een positieve manier te trainen en de oefeningen aan te leren. Door in groepsverband te trainen, wordt het sociaal omgaan met elkaar direct verwerkt in de training. De oefeningen worden op een afwisselende manier gebracht met spel elementen tussendoor.

Tijdens de Basis cursus leert u gewenst gedrag te belonen en ongewenst gedrag te vermijden of er op de juiste manier mee om te gaan. U leert op een positieve manier het aanleren van verschillende (nieuwe) opvoedingsoefeningen die centraal staan in deze cursus. U leert samen de volgende oefeningen;

  • Zit- Blijf en Af- Blijf oefening, op plaats blijven
  • Wandelen zonder trekken
  • Vooruitsturen en hier komen
  • Spelen met de hond op een verantwoorde wijze
  • Kennismaken met vreemde voorwerpen/attributen
  • en vele andere oefeningen!

Als eigenaar leert u inzicht te krijgen in hoe de hond zich ontwikkelt en hoe u kunt inspelen op het gedrag. Het leren is een proces, voor beide partijen.

De Basiscursus bestaat uit +/- 9 praktijklessen van 60 minuten. Wanneer deze cursus goed wordt afgesloten kunt u inschrijven voor de volgende cursus, de EG-1 cursus wat in deze opgroeifase van de hond wel verstandig en leerzaam is. Indien u vragen heeft over de Basiscursus of als u meer informatie wenst, neemt u dan contact met ons op. Klik hier voor het aanmeldformulier.