Zal ik na de EG-1 doorgaan naar EG-2 cursus?

Aan de EG-2 cursus kunnen honden deelnemen die de EG-1 cursus doormiddel van een aftekenlijst met goed gevolg hebben afgerond. In deze cursus wordt hetgeen geleerd is in de EG-1 cursus verder uitgebreid en er worden nieuwe oefeningen geïntroduceerd.

Bij de EG-2 cursus gaan we voor een goede samenwerking, deze ontstaat niet zomaar. Daar moet door beide aan gewerkt/getraind worden. Je traint verder in deze belangrijke fase van je jonge hond die zeker nog niet uitgeleerd is. Er zullen nieuwe oefeningen bijkomen zoals bijv. de horde springen en de vak oefening. De al bekende oefeningen zullen in deze cursus weer een tikje uitgebreider worden.

Op een leuke en afwisselende manier leert u deze oefeningen te integreren in uw dagelijks leven, vanuit respect. Voor honden is het heel fijn om te weten waar hij/zij aan toe is en dat geeft zelfvertrouwen en maakt dat u een blije hond heeft die graag met u samenwerkt. Win Win situatie.

Duidelijkheid en consequent leiderschap van u op een positieve manier, zonder dwang en/of fysieke straf is in deze leeftijdsperiode nog steeds zeer van belang. Het aanleren van verschillende uitgebreidere oefeningen en enkele nieuwe oefeningen staat in deze cursus centraal.

Na deze cursus heeft u ook inzicht in het gedrag van uzelf en het effect op de hond zodat u op een hele prettige manier kunt samenleven en samenwerken.

EG-2 cursus:

Wij werken met het “aandacht principe”, waarin de baas gebruik maakt van de interesse van de hond in een snoepje of speeltje. Zo wordt natuurlijk gedrag benut om de hond op een positieve manier te trainen en de oefeningen aan te leren. Door in groepsverband te trainen, wordt het sociaal omgaan met elkaar direct verwerkt in de training. De oefeningen worden op een afwisselende manier gebracht met spel elementen tussendoor.

Tijdens de EG-2 cursus leert u op een positieve manier het aanleren van verschillende (nieuwe) trainingsoefeningen. U leert samen onder andere de volgende oefeningen;

  • Zit- Blijf en Af- Blijf voor een langere tijd en op grotere afstand, los
  • Door de tunnel, over de plank lopen en de horde springen
  • Vooruitsturen en hier komen
  • Apport complete oefening
  • Vak oefening
  • Rekening houden met persoonlijke zones en territorium
  • en vele andere oefeningen!

De cursus wordt ondersteund met een Word-document om thuis na te kunnen lezen.

De EG-2 bestaat uit +/- 9 praktijklessen van 60 minuten wanneer deze cursus goed wordt afgesloten middels en klein examen daarna kunt u inschrijven voor de volgende cursus, de VEG-1 cursus wat in deze ontwikkelingsfase van uw hond aan te raden is.

Indien u vragen heeft over de EG-2 cursus of als u meer informatie wenst, neemt u dan contact met ons op. Klik hier voor het aanmeldformulier.