Huishoudelijk reglement en adviezen van Stichting Hondentraining Zeeland.

U ziet hier een reglement dat er is ter bescherming van u en uw hond en van ons als Stichting Hondentraining Zeeland. Dit ter bevordering van de continuïteit en een prettige sfeer

Bij inschrijving voor een cursus gaat u akkoord met het cursusreglement en de betalingsvoorwaarden.

Laat bij de eerste les van de cursus het dierenpaspoort, met daarin een geldige inenting voor Hondenhoest , DHP en Ziekte van Weil of titerbepaling zien aan uw instructeur/instructrice. Dringend willen wij u adviseren uw hond ook de Hondenhoest enting te geven. Van belang is dat in het paspoort de chipgegevens juist zijn en dat ook uw gegevens zijn genoteerd.

 

Bent u verhinderd? Geef dit dan zo vroeg mogelijk door aan uw instructeur/instructrice, zodat deze bij de planning en lesvoorbereiding hier rekening mee kan houden.

Tijdens de les wordt niet gerookt. Ook de gezamenlijke ruimte/ kantine is rookvrij.

Het resultaat van de cursus die u volgt, is afhankelijk van uw eigen inzet. Stichting Hondentraining Zeeland kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gedrag dat uw hond vertoont. U blijft verantwoordelijk voor het gedrag van uw hond.

Thuis trainen noodzakelijk
Trainen hoeft beslist niet veel tijd te kosten. Door dagelijks thuis te trainen, in veel korte sessies van 1-5 minuten, zorgt u ervoor dat de cursus voor jullie samen een succes wordt. Op verschillende momenten tijdens de wandeling met uw hond kunt u ermee aan de slag gaan, maar ook in huis zijn er regelmatig kleine momenten om de oefeningen toe te passen.

 

Veiligheid
Stichting Hondentraining Zeeland is te gast op het terrein van “De Hooge Meet” of op een terrein van Gemeente Schouwen-Duiveland. Houd uw hond buiten de les te allen tijde aan de riem. Houd u uw hond op het trainingsterrein tijdens de les ook aangelijnd, tenzij de instructeur anders aangeeft. 

  • Honden mogen op het terrein nooit alleen gelaten worden zonder toezicht.
  • Raak andermans honden niet aan, zonder toestemming van de eigenaar.
  • Laat honden die in benches verblijven in de auto met rust. Zorg in de auto altijd voor een veilige autobench. Honden die vastliggen ook met rust laten.

Stichting Hondentraining Zeeland is niet verantwoordelijk en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventueel letsel, beschadiging en/of diefstal van eigendommen in of rondom de trainingslocatie. Deelname aan de cursussen is geheel voor eigen risico.

Word uw hond vermeld in uw WA-verzekering? Als u dit niet weet, kun u dit in uw polis controleren of navragen bij uw verzekeringsmaatschappij. Ook een goed opgevoede hond kan schade veroorzaken, bijvoorbeeld door voor een auto te lopen die uitwijkt en dientengevolge schade oploopt en/of veroorzaakt.

 

Indien de cursist lichamelijke correctie(s) (schoppen/ slaan) aan zijn/haar hond toedient of schreeuwt tegen de hond, kan de instructeur(s) aangeven dat de cursus voor deze cursist eindigt en dient de cursist onmiddellijk het terrein te verlaten.

De instructeur(s) van Stichting Hondentraining Zeeland, hebben het recht om inschrijvingen te weigeren, dit met motivatie naar de cursist toe.

Beloningen
Tijdens de les wordt veel gebruik gemaakt van beloningen, voornamelijk in de vorm van lekkers, maar ook van spelen. Zorg dus dat u lekkertjes bij u heeft en een speeltje. Daarnaast moet u snel bij de beloningen kunnen, doe deze dus niet onderin een strak zittende spijkerbroek- of jaszak.

Heeft u geen jas met ruime zakken, dan kunt u gebruik maken van een handige heuptas met meerdere vakjes met klittenband/ritssluitingen, optimaal voor het opbergen van snacks, speelgoed en eventuele overige benodigdheden. Deze zijn makkelijk schoon te maken.

Riem
De riem is uitsluitend bedoeld om uw hond bij u te houden, om te voorkomen dat hij andere honden stoort of dat hij elders leuke/lekkere beloningen kan halen. De riem is er niet om uw hond naar u toe te trekken of in positie te zetten. U leert tijdens de cursus de aandacht van uw hond bij u te (willen!) houden.

Er zijn vele verschillende producten/materialen verkrijgbaar om uw hond aan te lijnen, te verzorgen en om te spelen met uw hond. Tijdens de cursus geven de instructeur(s) hier ook de nodige tips en tricks over mee.

Het materiaal dat tijdens de cursus wordt gebruikt:

a. Riem: een eenvoudige leren of evt. niet-snijdende stoffen riem, met een lengte van 1.20-1.50 meter.

b. Halsband: een goed passende eenvoudige halsband, van leer of stof. De halsband mag geen correctiemechanisme hebben.

c. Slipkettingen/touwen zijn NIET toegestaan op het terrein. Flexilijnen(rolriemen) zijn niet geschikt tijdens de les.

d. Als de hond hem al draagt en nodig heeft tijdens de cursus, is een hondenhalster/tuig toegestaan.

e. Speeltje: dat u goed in de hand kan houden, zodat de hond er niet bij kan als u dat niet wil. Voldoende groot, zodat u tijdens het spelen het andere einde kunt vasthouden als de hond het vastheeft. Bijv. een flostouw of bal aan een koord.

f. Lekkers: Veel kleine, overheerlijke snoepjes ter grootte van een kattenbrokje.

g. Poepzakjes, de ontlasting van uw hond dient u op te ruimen en te deponeren in de hiervoor bestemde plaats. 

i. Een lange lijn van 5 of 10 meter kan tijdens bepaalde oefeningen handig zijn.

j. Een dummy of apporteerblok, dat tijdens de apporteeroefening wordt gebruikt. Bij de daarvoor bestemde cursus wordt hier uitleg over gegeven.

Kledingadvies
Het is verstandig om kleding en schoenen aan te trekken die afgestemd zijn op het daarvoor bestemde terrein.

Behalve de puppycursussen vinden de meeste lessen met de honden volledig buiten plaats, weer of geen weer. Lessen worden alleen afgezegd of afgebroken bij aanhoudend onweer, extreme weersomstandigheden zoals o.a. temperaturen boven de 30ºC. Er wordt op gras of zandbodem lesgegeven, in beide gevallen kunnen u en uw hond nat en wat vies worden.

Schoeisel dient goed zittend en stevig te zijn zodat gemakkelijk uitglijden, zwikken of uw evenwicht verliezen (bij trekkende hond) vermeden kunnen worden.

Kleding dient goed zittend te zijn dat op het weer afgestemd is. Warm, waterdicht en bestand tegen overenthousiaste hondenpoten bij mindere weersomstandigheden. Geen lange jassen, waarvan de panden tegen uw hond aan kunnen waaien als hij naast u loopt.

Geen paraplu’s! U heeft uw handen vol met de riem, lekkers en een speeltje. Een paraplu is zeer onhandig tijdens de les. Een handdoek bij regenachtig weer om na de les uw hond af te drogen is aan te raden.

 

Gezondheid van uw hond

1. Bij loopsheid is overleg verplicht met de instructeur/instructrice.

2. Indien uw hond lichamelijk niet in orde is (diarree, braken) dient u eerst telefonisch contact op te nemen met de instructeur/instructrice om te overleggen of het verstandig is om met uw hond naar de cursus te komen.

3. Indien uw hond een besmettelijke ziekte heeft, zoals bijv. giardia, oormijt of kennelhoest kunt u pas weer deelnemen aan de cursus als uw hond gezond is verklaard door uw dierenarts. Neem altijd telefonisch contact op met uw instructeur/instructrice.

4. Indien er geen overeenstemming bestaat tussen de instructeur/instructrice betreffende de lichamelijke gezondheid van de hond dient de cursist voor eigen rekening overleg te plegen met zijn/haar dierenarts.

Als uw hond ziek is kunt u wel zelf komen kijken bij de les om te zien welke oefeningen worden behandeld en hoe een oefening getraind wordt zodat u kunt verder trainen met uw hond als deze is hersteld.

 

Gezondheid van de cursist

De cursist dient lichamelijk in staat te zijn de hond onder controle te houden tijdens de les.

Mocht er qua gezondheid wat zijn waar rekening mee gehouden moet worden, meld dit dan voordien aan de instructeur/instructrice, zodat daar (waar mogelijk) rekening mee gehouden kan worden.

BETALINGSVOORWAARDEN

Zodra wij het inschrijfformulier hebben ontvangen en u aan de betalingsvoorwaarden heeft voldaan, kunt u aan de cursus deelnemen. Cursusgelden dienen voor aanvang van de cursus te zijn voldaan. Is hier niet aan voldaan dan kan het zijn dat u niet wordt toegelaten tot de cursus. Het cursusgeld kunt u op de volgende manier betalen:

  1. Voor aanvang van de cursus per bank/giro het cursusgeld overmaken naar rekeningnummer NL41INGB0009170341 t.n.v. Stichting Hondentraining Zeeland
    o.v.v. de cursuscode en factuurnummer
  2. Contant op de eerste les als dit in overeenstemming is met Stichting Hondentraining Zeeland.
  3. Voor diegene met een inkomen op bijstandsniveau of minder is een kortingsregeling mogelijk. Dit ter beoordeling van het bestuur van Stichting Hondentraining Zeeland.

Indien u bent gestart met de cursus en u heeft inmiddels deelgenomen aan de lessen en u maakt de keuze om met de cursus te stoppen, dan is er is geen restitutie van cursusgelden. Bent u vanwege persoonlijke omstandigheden niet in de gelegenheid om de cursus nog langer te volgen, neem dan altijd contact met ons op, zodat wij met u tot een oplossing kunnen komen.

Als u inschrijft voor een cursus, gaat u akkoord met de betalingsvoorwaarden. Stichting Hondentraining Zeeland is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 78019966